آشپزمخصوص روز

توضیحات کامل دوره

دوره آموزش آشپز مخصوص روز مجتمع آموزشی مهرمادر يكي از مشاغل مربوط بخدمات تغذیه ای است كه ویژه ورود به بازار کار تهیه گردیده است.
هنرجو در طی دوره می تواند از عهده تهیه انواع اردور،سالاد،سوپ،املت،ساندویچ،پوره،ژیگو،استیک،پنکیک با گوشت،شاتو بریان،تهیه گولاش،انواع همبرگر،پیراشکی گوشت،ماکارونی و...برآید.


شناسنامه دوره آموزش آشپز مخصوص روز :
 (سازمان بین المللی کار):
5120206700ISCO کد بین اللملی

طول دوره:3الی4ماه
مهارت پیش نیاز:ندارد
نوع تدریس: عملی ، نظری
زمان برگزاری دوره: مطابق با انتخاب هنرجو
مخاطبین: دانش آموزان، دانشجویان، علاقمندان به آشپزی، فارغ التحصیلان و علاقمندان به ادامه تحصیل در رشته های صنایع غذایی
مشاغل مرتبط:  رستوران ها و هتلداری  ها
نوع آموزش: حضوری و غیرحضوری(آنلاین)

سرفصل های دوره آموزش آشپز مخصوص روز:
سرفصل های دوره آموزش آشپز مخصوص روز مطابق با نیاز بازار کار و سرفصل های استاندارد سازمان آموزش فنی و حرفه ای تهیه شده است.
1- توانایی پاک کردن،شستن،خشک کردن،سرخ کردن سبزیجات، و صیفی جات شامل:
♦  آشنايي با سبزيجات و كاربرد آنها
♦ آشنايي با شستشوي بهداشتي سبزيجات و صيفي جات  
♦  آشنايي با خشك كردن سبزيجات و صيفي جات
♦ آشنايي با روغن وانواع آن در خشك كردن سبزيجات و صيفي جات
♦  آشنايي با تجهيزات كار
♦  آشنايي با دستور العمل سرخ كردن سبزيجات و صيفي جات
♦  شناسايي اصول پاك كردن، شستن، خشك كردن، سرخ كردن سبزیجات و صیفی جات

2-توانايي آماده سازي انواع گوشت شامل:
♦ آشنايي با انواع گوشت و موارد مصرف آن(گوشت قرمز،گوشت سفید،طیور،آبزیان) 
♦    آشنايي با تفاوت انواع گوشت سالم و فاسد از يكديگر
♦    آشنايي با دستورالعمل هاي آماده سازي، شستشو، پاك كردن و برش انواع گوشت
♦    شناسايي اصول با دستورالعمل هاي آماده سازي، شستشو،پاک کردن،برش و نگهداری انواع گوشت
3-توانايي روشن كردن و تنظيم درجه حرارت فر بر حسب درجه فارنهايت يا سانتيگراد شامل:
♦   آشنايي با تنظيم درجه حرارت فر بر حسب درجه فارنهايت يا سانتيگراد
♦   آشنايي با استفاده از فر و طبقات آن
♦   آشنايي با تنظيم حرارت مناسب براي پخت غذا و زرين نمودن آن
♦   شناسايي اصول روشن كردن و تنظيم درجه حرارت فر برحسب درجه فارنهایت یا سانتی گراد
4-توانايي توزين يا پيمانه كردن مواد مختلف شامل:
♦   آشنايي با پيمانه ها و قاشق هاي استاندارد 
♦   آشنايي با ترازو و وزنه هاي مختلف 
♦   شناسايي اصول توزين يا پيمانه كردن مواد مختلف

5-توانايي آماده سازي و چيدن ميز شام و آرايش بشقاب و ديس و تزئين دستمال سفره شامل:
♦   آشنايي با بشقاب، ديس و انواع كاربرد آنها
♦   آشنايي با ظروف سوپ و سس 
♦   آشنايي با نحوه چيدن بشقاب، قاسق، چنگال و كارد
♦   آشنايي با نحوه چيدن ميز شام
♦   آشنايي با تزئين انواع دستمال سفره به شكل، پليسه، كلاه، گل و دلخواه
♦   شناسايي اصول آماده سازي و چيدن ميز شام و آرايش بشقاب و دیس و تزئین دستمال سفره
6-توانايي تهيه اردور شامل:
♦   آشنايي با تهيه اردور اسفناج قالبي
♦   آشنايي با تهيه اردور مرغ و بادام
♦   آشنايي با تهيه اردور چهار خانه در سيني مخصوص
♦   آشنايي با تهيه اردور خيار و ميگو
♦   آشنايي با تهيه اردور ماهي تن و تخم مرغ سفت
♦   شناسايي اصول تهيه اردور
7-توانايي تهيه سالاد شامل:
♦   آشنايي با تهيه سالاد تن و قارچ
♦   آشنايي با تهيه سالاد مش
♦   آشنايي با تهيه سالاد لوبياي سفيد ( بلژيكی)
♦آشنايي با تهيه سالاد مرغ ( چيني)
♦آشنايي با تهيه سالاد تره و تيزك وحشي و انجير ( ژاپني )
♦آشنايي با تهيه سالاد مخلوط
♦   آشنايي با تهيه سالاد كرفس و سيب درختي ( آمريكايي)
♦   آشنايي با تهيه سالاد روس
♦   آشنايي با تهيه سالاد كاردينال
♦   آشنايي با تهيه سالاد ميگو
♦   آشنايي با تهيه سالاد ني سو آز ( فرانسوي)
♦   آشنايي با تهيه سالاد قارچ
♦   شناسايي اصول تهيه انواع سالاد


8-توانايي تهيه سس شامل:
♦   آشنايي با تهيه سس اسپانيول
♦   آشنايي با تهيه سس باتارد
♦   آشنايي با تهيه سس بارانز(فرانسوی)
♦   آشنايي با تهيه سس بشامل
♦   آشنايي با تهيه سس مغز قلم ( بور دولز)
♦   آشنايي با تهيه سس بورگيون
♦   آشنايي با تهيه سس تند
♦   آشنايي با تهيه سس رمولاد
♦   آشنايي با تهيه سس شاسور
♦   آشنايي با تهيه سس طلايي با قارچ
♦   آشنايي با تهيه سس كاردينال
♦   آشنايي با تهيه سس هلندي
♦   شناسايي اصول تهيه انواع سس

9- توانایی تهیه انواع سوپ شامل:
♦   آشنايي با تهيه سبزي با ورميشل
♦  آشنايي با تهيه سوپ تره فرنگي
♦   آشنايي با تهيه سوپ سبزي (ايتاليايي)
♦   آشنايي با تهيه سوپ ميگو با پنير
♦   شناسايي اصول تهيه انواع سوپ
10-توانايي تهيه املت شامل:
♦   آشنايي با تهيه املت جگر بره
♦   آشنايي با تهيه املت كالباس و ژامبون
♦   آشنايي با تهيه املت اسپانيايي
♦   آشنايي با تهيه املت مربا
♦   شناسايي اصول تهيه انواع املت
11-توانايي تهيه ساندويچ شامل:
♦   آشنايي با تهيه ساندويچ خاويار
♦   آشنايي با تهيه ساندويچ زبان
♦   آشنايي با تهيه ساندويچ ماهي
♦   آشنايي با تهيه ساندويچ مخلوط
♦   شناسايي اصول تهيه انواع ساندويچ
12-توانايي تهيه پاته شامل:
♦   آشنايي با تهيه پاته جگر مرغ يا غاز
♦   آشنايي با تهيه پاته فيله ماهي حلوا
♦   آشنايي با تهيه پاته ژامبون با اسفناج
♦   آشنايي با تهيه پاته قلوه
♦   شناسايي اصول تهيه انواع پاته
13-توانايي تهيه پوره شامل:
♦   آشنايي با تهيه پوره اسفناج
♦   آشنايي با تهيه پوره كلم برگ
♦   آشنايي با تهيه پوره كدو حلوايي
♦   آشنايي با تهيه پوره لوبياي سفيد
♦   شناسايي اصول تهيه انواع پوره
14-توانايي تهيه ژيگو شامل:
♦   آشنايي با تهيه ژيگوي بدون استخوان بريده شده با سس ترخان
♦   آشنايي با تهيه ژيگو با سس ساده
♦   آشنايي با تهيه ژيگوي گوساله با پوره سيب زميني
♦   آشنايي با تهيه ژيگوي ران گوسفند با سس خامه
♦   شناسايي اصول تهيه انواع ژيگو
15-توانايي تهيه استيك شامل:
♦   آشنايي با تهيه استيك قارچ
♦   آشنايي با تهيه استيك جگر

♦   آشنايي با تهيه استيك فلفل
♦   آشنايي با تهيه استيك نعنا
♦   شناسايي اصول تهيه انواع استيك
16-توانايي تهيه كتلت شامل:
♦   آشنايي با تهيه كتلت با مغز نان سفيد (ايتاليايي)
♦   آشنايي با تهيه كتلت دسته دار (اسكالپ طبيعي)
♦   آشنايي با تهيه كتلت گوشت چرخ كرده و سيب زميني
♦   آشنايي با تهيه كتلت سبزي و گوشت چرخ كرده
♦   شناسايي اصول تهيه انواع كتلت
17-توانايي تهيه پنكيك با گوشت شامل:
♦   آشنايي با تهيه پنكيك با گوشت
♦   شناسايي اصول تهيه پنكيك با گوشت
18-توانايي تهيه شاتو بريان شامل:
♦   آشنايي با تهيه شاتوبريان با سس جگر و قارچ
♦   آشنايي با تهيه شاتوبريان با سس خامه
♦   شناسايي اصول تهيه انواع شاتوبريان
19-توانايي تهيه تورندو شامل:
♦   آشنايي با تهيه تورندو با سس قارچ
♦   آشنايي با تهيه تورندو با نان برش خورده و سرخ شده
♦   شناسايي اصول تهيه انواع تورندو
20-توانايي تهيه راگو شامل:
♦   آشنايي با تهيه راگو
♦   شناسايي اصول تهيه انواع راگو
21-توانايي تهيه رتي فيله شامل:
♦   آشنايي با تهيه رتي فيله پاك كرده
♦   آشنايي با تهيه رتي فيله با سس جگر
♦  شناسايي اصول تهيه انواع رتي فيله
22-توانايي تهيه پودينگ گوشت شامل:
♦  آشنايي با تهيه پودينگ گوشت
♦  شناسايي اصول تهيه پودينگ گوشت
23-توانايي تهيه گولاش شامل:
♦  آشنايي با تهيه گولاش
♦  شناسايي اصول تهيه گولاش
24- توانايي تهيه همبرگر شامل:
♦ آشنايي با تهيه همبرگر ساده
♦  آشنايي با تهيه همبرگر با سس پيازچه
♦  آشنايي با تهيه همبرگر گوشت و قارچ
♦  آشنايي با تهيه همبرگر نعناع و جعفري
♦  شناسايي اصول تهيه انواع همبرگر
25-توانايي تهيه فيله شامل:
♦  آشنايي با تهيه فيله گوساله
♦  شناسايي اصول تهيه گوساله
26-توانايي تهيه بيف استروگانف شامل:
♦  آشنايي با تهيه بيف استروگانف
♦  شناسايي اصول تهيه بيف استروگانف
27-توانايي تهيه بيفتك شامل:
♦  آشنايي با تهيه بيفتك هويج و مارچوبه و قارچ پخته سده
♦  آشنايي با تهيه بيفتك چرخ كرده يا ويمپي
♦  شناسايي اصول تهيه انواع بيفتك
28-توانايي تهيه پيراشكي گوشت شامل:
♦  آشنايي با تهيه پيراشكي گوشت
♦  شناسايي اصول تهيه پيراشكي گوشت
29-توانايي تهيه ماكاروني شامل:
♦  آشنايي با تهيه ماكاروني با پنير
♦  آشنايي با تهيه ماكاروني با كالباس و خامه
♦  آشنايي با تهيه ماكاروني با قارچ و ميگو
♦  آشنايي با تهيه ماكاروني با ماهي سوف يا سفيد
♦  آشنايي با تهيه ماكاروني قالبي
♦  آشنايي با تهيه لازانيا
♦  آشنايي با تهيه راويولي
♦  شناسايي اصول تهيه انواع ماكاروني
30-توانايي تهيه غذا با مرغ شامل:
♦  آشنايي با تهيه شنيستل مرغ
♦  آشنايي با تهيه كروكت مرغ
♦  آشنايي با تهيه كيوسكي
♦  آشنايي با تهيه گالانتين مرغ
♦  آشنايي با تهيه مرغ با سس كاري و قارچ
♦  آشنايي با تهيه خوراك جوجه باجگر
♦  آشنايي با تهيه سينه مرغ به طريقه چيني (پاپيلوت)
♦  آشنايي با تهيه خوراك مرغ با دارچين و سس ماست (هندي)
♦  شناسايي اصول تهيه انواع غذا با مرغ
31-توانايي تهيه غذا با بوقلمون شامل:
♦  آشنايي با تهيه بوقلمون درسته شكم پر
♦  آشنايي با تهيه بوقلمون بريده شده با سس پرتقال
♦  آشنايي با تهيه بوقلمون سرخ شده
♦  شناسايي اصول تهيه انواع غذا با بوقلمون
32-توانايي تهيه غذا با غاز يا مرغابي شامل:
♦  آشنايي با تهيه غاز يا مرغابي با بلوط يا قارچ
♦  آشنايي با تهيه غاز يا مرغابي با سس پرتقال
♦  آشنايي با تهيه مرغابي شكم پر
♦  آشنايي با تهيه مرغابي با آناناس (چيني)
♦  آشنايي با تهيه مرغابي با بادام (چيني)
♦  شناسايي اصول تهيه انواع غذا با غاز يا مرغابي
33-توانايي تهيه غذا با بلدرچين شامل:
♦  آشنايي با تهيه بلدرچين با انگور (فرانسوي)
♦  آشنايي با تهيه كباب بلدرچين
♦  آشنايي با تهيه بلدرچين با آناناس
♦  آشنايي با تهيه بلدرچين با كشمش (فرانسوي)
♦  شناسايي اصول تهيه انواع غذا با بلدرچين
34-توانايي تهيه غذا با ماهي شامل:
♦  آشنايي با تهيه كباب ماهي
♦  آشنايي با تهيه ماهي با قارچ و كاري
♦  آشنايي با تهيه ماهي حلوا با سس شوفروا
♦  آشنايي با تهيه ماهي سفيد با تزئين سالاد روس
♦  آشنايي با تهيه ماهي شكم پر يا گرد پيچ
♦  آشنايي با تهيه خوراك ماهي با فلفل قرمز و سبز
♦  آشنايي با تهيه دلمه ماهي قزل آلا يا سوف يا ماهي سفيد
♦ آشنايي با تهيه ماهي بلورين
♦  آشنايي با تهيه ماهي با سس پياز (چيني)
♦  آشنايي با تهيه راگوي ماهي تن (اسپانيايي)
♦  آشنايي با تهيه كيلكاي سرخ كرده با خمير
♦  شناسايي اصول تهيه انواع غذا با ماهي
35-توانايي تهيه غذا با ميگو شامل:
♦  آشنايي با تهيه كباب ميگو
♦  آشنايي با تهيه كوكتل ميگو
♦  آشنايي با تهيه ميگو با خمير مخصوص به سبك ژاپني
♦  آشنايي با تهيه ميگو با ادويه هندي
♦  آشنايي با تهيه لانگوست يا شاه ميگو (فرانسوي)
♦  شناسايي اصول تهيه غذا با ميگو
36-توانايي تهيه غذا با خرچنگ دريايي شامل:
♦  آشنايي با تهيه خرچنگ دريايي با ميگو و كاري
♦  شناسايي اصول تهيه خرچنگ دريايي با ميگو و كاري
37-توانايي تهيه فوندو شامل:
♦  آشنايي با تهيه فوندو و گوشت (آرژانتين)
♦  آشنايي با تهيه فوندو ماهي و ميگو
♦  آشنايي با تهيه فوندو پنير
♦  آشنايي با تهيه فوندو بورگي نيون
♦  آشنايي با تهيه فوندو ترشك
♦  شناسايي اصول تهيه انواع فوندو
38-توانايي تهيه گراتن شامل:
♦  آشنايي با تهيه گراتن
♦  آشنايي با تهيه گراتن بادمجان و مرغ
♦  آشنايي با تهيه گراتن كرفس با ژامبون (بلژيكي)
♦  آشنايي با تهيه گراتن ماكاروني
♦  آشنايي با تهيه گراتن كلم بروكسل يا كلم دكمه اي
♦  شناسايي اصول تهيه انواع گراتن
39-توانايي تهيه سوفله شامل:
♦  آشنايي با تهيه سوفله اسفناج با ژامبون
♦  آشنايي با تهيه سوفله مرغ يا ماهي
♦  آشنايي با تهيه سوفله قارچ
♦  آشنايي با تهيه سوفله پنير
♦  آشنايي با تهيه سوفله سبزيجات و ميگو
♦  آشنايي با تهيه سوفله سيب زميني
♦  شناسايي اصول تهيه انواع سوفله
40-توانايي تهيه رولت شامل:
♦  آشنايي با تهيه رولت قارچ
♦  آشنايي با تهيه رولت گوشت چرخ كرده
♦  آشنايي با تهيه رولت گوشت سر دست
♦  آشنايي با تهيه رولت كوچك گوشت
♦  شناسايي اصول تهيه انواع رولت
41-توانايي تهيه موسكا شامل:
♦  آشنايي با تهيه موسكا
♦  شناسايي اصول تهيه موسكا
42-توانايي تهيه پروك شامل:
♦  آشنايي با تهيه پروك
♦  شناسايي اصول تهيه پروك
43-توانايي تهيه پيتزا شامل:
♦  آشنايي با تهيه خمير پيتزا
♦  آشنايي با تهيه پيتزا ژامبون يا ماهي
♦  آشنايي با تهيه خمير پيتزا رومي
♦  آشنايي با تهيه خمير پيتزا مخلوط
♦  آشنايي با تهيه خمير پيتزا گوشت
♦  آشنايي با تهيه خمير پيتزا پنير
♦  آشنايي با تهيه خمير پيتزا ساردين
♦  آشنايي با تهيه خمير پيتزا چهار فصل
♦  شناسايي اصول تهيه انواع پيتزا
44-توانايي تهيه كنسومه شامل:
♦  آشنايي با تهيه كنسومه سبزي
♦  آشنايي با تهيه كنسومه گوجه فرنگي
♦  آشنايي با تهيه كنسومه پنیر
♦  آشنايي با تهيه كنسومه قارچ
♦  شناسايي اصول تهيه انواع كنسومه
45-توانايي تهيه راتاتوي شامل:
♦  آشنايي با تهيه راتاتوي
♦  شناسايي اصول تهيه راتاتوي
46-توانايي تهيه پتاز شامل:
♦  آشنايي با تهيه پتاژ سرد (بلغاري)
♦  آشنايي با تهيه پتاژ فرمي ير
♦  آشنايي با تهيه پتاژ آرد جو
♦  آشنايي با تهيه پتاژ عدس
♦  آشنايي با تهيه پتاژ قارچ
♦  آشنايي با تهيه پتاژ مارچوبه
♦  آشنايي با تهيه پتاژ لوبياي سفيد
♦  شناسايي اصول تهيه انواع پتاژ
47-توانايي تهيه كرپ شامل:
♦  آشنايي با تهيه كرپ خامه و مغز گردو
♦  آشنايي با تهيه كرپ فرانسوي
♦  شناسايي اصول تهيه انواع كرپ
48-توانايي تهيه دسر شامل:
♦  آشنايي با تهيه دسر آناناس رويايي
♦  آشنايي با تهيه دسر پودينگ ميوه
♦  آشنايي با تهيه دسر سوفله با بيسكوييت
♦  آشنايي با تهيه دسرموس شكلات
♦  آشنايي با تهيه دسركيسل انار
♦  آشنايي با تهيه دسر گلابي با كرم وبادام
♦  آشنايي با تهيه دسر بنيه موز
♦  آشنايي با تهيه دسر پشملبا
♦  آشنايي با تهيه دسر كرم انگليسي با خامه و قهوه
♦  آشنايي با تهيه دسر كرم رانورسه
♦  آشنايي با تهيه دسر ژله ميوه
♦  آشنايي با تهيه دسر بستني ميوه آماده
♦  آشنايي با تهيه دسر بستني با سبد كارامل
♦  آشنايي با تهيه دسركيك بستني
♦  آشنايي با تهيه دسر پلمبير
♦  آشنايي با تهيه دسر بستني توت فرنگي (سوربه)
♦  آشنايي با تهيه دسر كرو با واروآي آناناس
♦  شناسايي اصول تهيه انواع دسر