آشپزسنتی

توضیحات کامل دوره

توضیحات کامل دوره

دوره آموزش آشپزی سنتی مجتمع آموزشی مهرمادر شغلي از مشاغل حوزه صنايع غذايي است كه ویژه ورود به بازار کار تهیه گردیده است.

هنرجو در طی این دوره آشپزي سنتي شايستگي هايی از قبیل راه اندازي و تنظيم ابزار و تجهيزات آشپزخانه، توزين يا پيمانه كردن مواد مختلف، پخت غذاهاي سفره خانه، پخت انواع كوكوها و شامي ها، تهيه انواع پلوها و چلوها، تهيه انواع خورش ها، تهيه انواع كوفته و دلمه، تهيه انواع آش، تهيه انواع دسرها را آموزش می بیند.

شناسنامه دوره آموزش آشپز سنتی:

کد بین المللی ISCO (سازمان بین المللی کار) : 521020670060001

طول دوره: 2 ماه (10 جلسه)

مهارت پیش نیاز: استاندارد كنترل بهداشت و ايمني در واحد غذا و نوشيدني

نوع تدریس: عملی ، نظری

زمان برگزاری دوره: مطابق با انتخاب هنرجو

مخاطبین: دانش آموزان، دانشجویان، علاقمندان به آشپزی، فارغ التحصیلان و علاقمندان به ادامه تحصیل در رشته های صنایع غذایی

مشاغل مرتبط:  مدیر رستوران، مسئول انبار و فروشنده

نوع آموزش: حضوری و غیرحضوری(آنلاین)

سرفصل های دوره آموزش آشپزی سنتی :

سرفصل های دوره آموزش آشپزی سنتی مجتمع آموزشی مهرمادر مطابق با نیاز بازار کار و سرفصل های استاندارد سازمان آموزش فنی و حرفه ای تهیه شده است.

  1. راه اندازي و تنظيم ابزار و تجهيزات آشپزخانه شامل:

♦تنظيم دماي فر با توجه به موارد كاربرد

♦تنظيم دماي اجاق گاز با توجه به موارد كاربرد

  1. آماده سازي سبزيجات وصيفي جات شامل:

♦شستشوي سبزي و صيفي جات پاك شده

♦خرد كردن سبزيجات و صيفي جات

♦آب پز كردن سبزيجات و صيفي جات

♦انتخاب روغن مناسب و سرخ كردن و تنظيم دما در مراحل سرخ كردن

  1. توزين يا پيمانه كردن مواد مختلف شامل:

♦انواع ترازو

♦انواع پيمانه

♦مقياسهاي اندازه گيري وزن و حجم

♦كاربرد انواع پيمانه براي اندازه گيري حجم

♦كاربرد ترازو براي اندازه گيري وزن

  1. پخت غذاهای سفره خانه شامل:

♦تهيه انواع آبگوشت (ساده ،كشك، بزباش و ديزي)

♦تهيه حليم، حليم بادنجان و سمبوسه

♦تهيه تاس كباب

♦تهيه كله جوش و كشك بادنجان ميرزاقاسمي

♦تهيه نرگسي، اشكنه ساده و اشكنه آلبالو و برياني

  1. تهيه اعضاء و اجزاء گوسفند يا گوساله شامل:

♦دستورالعمل تهيه انواع اعضاء و اجزاء گوسفند و گوساله

♦نكات مورد اهميت درارتباط با پاك كردن و شستشوي اعضاء و اجزاء گوسفند يا گوساله

♦تهيه كله و پاچه گوسفند

♦تهيه خوراك و جگر گوسفند

♦تهيه خوراك زبان گوساله

♦تهيه خوراك مغز گوساله

♦تهيه خوراك مغز گوسفند

♦تهيه سيرابي و شيردان

  1. پخت انواع كوكوها و شاميها شامل:

♦تهيه كتلت (گوشت، مرغ)

♦كاربرد مغز نان ، سيب زميني

♦تهيه انواع كوكو (سيب زميني، سبزي، مرغ و كوكو دو رنگ)

♦تهيه كوكو شيرين (كوكو قندي)

♦تهيه شامي پوك ، شامي ترش، شامي نخودچي

  1. تهيه انواع پلوها و چلوها شامل:

♦انواع برنج

♦اهميت شستشو و خيس كردن برنج

♦زمان مناسب افزودن روغن

♦روغن مناسب براي تهيه چلو و پلو و ته چين

♦دستورالعمل تهيه انواع پلو

♦خيساندن و آماده سازي برنج

♦آبكش كردن و دم كردن پلو

♦تهيه انواع پلو (استامبولي پلو، عدس پلو، رشته پلو، آلبالو پلو، شيرين پلو، مرصع پلو، سبزي پلو، لوبياپلو، كلم قمري پلو، باقلاپلو، زرشك پلو، والك پلو، كته، دمپختك،

♦تهيه انواع ته چين (ته چين آلو اسفناج، ته چين مرغ، ته چين گوشت و نثار پلو غذاي علي قزوين ،ته چين شيرازي)

♦تهيه انواع ته چين (ته چين آلو اسفناج، ته چين مرغ، ته چين گوشت و ته چين شيرازي)

  1. تهيه انواع خورشها شامل:

♦تهيه انواع خورش (فسنجان، مسما بادمجان، قورمه سبزي، قيمه، قيمه بادمجان، كرفس، مسماي مرغ، قليه ماهي، آلو اسفناج، ماست، ريواس، چاقلا بادام، باميه، گوجه سبزي، خلال بادام كرمانشاه، باقلا قاتق، كنگر، مرغ ترش، به و آلو)

  1. تهيه انواع كوفته و دلمه شامل:

♦تهيه انواع كوفته (تبريزي، برنجي، نخودچي، باقلا، بلغور)

♦تهيه انواع دلمه (بادمجان، گوجه فرنگي، فلفل دلمه اي، پياز، برگ مو، كلم برگ و سيب زميني)

  1. تهيه انواع آش شامل:

♦تهيه انواع آش (آش رشته، آش انار، آش گوجه فرنگي، آش ماست، آش جو، آش ساك، آش شله قلمكار، آش شلغم، آش دوغ، آش ترخينه، شوربا)

  1. تهيه انواع دسرها شامل:

♦موارد كاربرد انواع دسرهاي سنتي

♦شرايط نگهداري دسرهاي سنتي

♦تهيه حلوا،شله زرد، شير برنج، مسقطي، يخ در بهشت، فرني

 

جهت اطلاع از روز و ساعت کلاسها و یا کسب اطلاعات تکمیلی با مجتمع آموزشی مهر مادر تماس حاصل فرمایید.

منبع استاندارد سازمان فنی و حرفه ای: http://rpc.irantvto.ir/home/dn-std/3203